Wie ben ik

Mijn naam is Christianne van de Wal. Ik ben geboren op 30 augustus 1952 in Roosendaal en sinds 1987 ben ik woonachtig in Oirschot. Ik ben getrouwd met Henk en we hebben twee dochters.

Na de middelbare school heb ik een studie voor onderwijzeres gevolgd op de Pedagogische Academie De Vossenberg in Oudenbosch. Mijn eerste baan was op de woonwagenkamp-school in Roosendaal, en toen die school opgeheven werd kon ik als leerkracht aan de slag op de LOM school De Regenboog in Bergen op Zoom. 

Van 2002 tot 2015 was ik leerkracht aan basisschool de Linde in Oirschot. Daar maakte ik kennis met het verdriet van kinderen: na een scheiding, of na het overlijden van een dierbare persoon in hun leven. Tijdens deze periode kreeg ik het idee om kinderen die met dit verdriet te maken krijgen op weg te helpen. 

Voor de hulp die ik kan aanbieden, in elke fase van het verwerken van verlies en/of verdriet, heb ik de volgende trainingen gevolgd:

 • Twee daagse training Creatief rouwen bij Praktijk De Troostboom;
 • Eendaagse training voor verrijking Creatief rouwen bij Praktijk De Troostboom;
 • Deelname aan middagsymposium ‘Jij wordt gekend’  bij Rouwpraktijk In de wolken,
  m.m.v. Floortje Agema en Riet Fiddelaer-Jaspers;
 • Tweedaagse training ‘Gedeeld verdriet kinderen’; bij Expertisecentrum Omgaan met Verlies:
  het begeleiden van kinderen met een verlieservaring door overlijden of echtscheiding,
  individueel of in een groep.
 • Tweedaagse training: ‘Een pleister tegen tranen’; bij Expertisecentrum Omgaan met Verlies: het begeleiden van kinderen en jongeren die te maken krijgen met een ernstig zieke ouder.